i-plus http://www.i-plus.nl/ Tue, 08 Nov 2016 12:57:44 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.1.1 De voordelen van cloud telecom service http://www.i-plus.nl/de-voordelen-van-cloud-service/ http://www.i-plus.nl/de-voordelen-van-cloud-service/#comments_reply Tue, 31 May 2016 14:03:38 +0000 https://www.i-plus.nl/?p=1023 Organisaties die in verschillende landen met diverse telecom providers werken kunnen tegen nogal wat narigheid aanlopen wanneer er nummers met elkaar moeten worden gekoppeld, bijvoorbeeld als er sprake is van grensoverschrijdende (marketing-)acties. Door alle nummers naar één centraal platform in de cloud te schakelen kan voor alle beheer en monitoring centraal worden geregeld. Middels een…

Het bericht De voordelen van cloud telecom service verscheen eerst op i-plus.

]]>
cloud telecomOrganisaties die in verschillende landen met diverse telecom providers werken kunnen tegen nogal wat narigheid aanlopen wanneer er nummers met elkaar moeten worden gekoppeld, bijvoorbeeld als er sprake is van grensoverschrijdende (marketing-)acties.

Door alle nummers naar één centraal platform in de cloud te schakelen kan voor alle beheer en monitoring centraal worden geregeld. Middels een online login is het mogelijk eindbestemmingen te wijzigen, diverse scripts te managen en online rapportages op te maken met betrekking tot de bezetting op de verschillende lijnen. Voor de financiële administratie is een bijkomend voordeeel dat na instappen op de cloud de organisatie nog maar 1 factuur in 1 valuta ontvangt.

Wilt u meer weten over de voordelen van het werken met een platform in de cloud? Neem dan contact met ons op!

Het bericht De voordelen van cloud telecom service verscheen eerst op i-plus.

]]>
http://www.i-plus.nl/de-voordelen-van-cloud-service/feed/ 0
Fax emails met Mail2Fax http://www.i-plus.nl/fax-emails-met-mail2fax/ http://www.i-plus.nl/fax-emails-met-mail2fax/#comments_reply Wed, 11 May 2016 14:02:32 +0000 https://www.i-plus.nl/?p=1014 Hier bij I-Plus hanteren we de filosofie van het combineren van traditionele en betrouwbare technologiëen met de nieuwste telecom ontwikkelingen. Een voorbeeld hiervan is het gebruik van traditionele telefonie naast VoIP, om bereikbaarheid in noodsituaties te garanderen. En nu blazen we het klassieke medium van de fax nieuw leven in. Van email naar fax met…

Het bericht Fax emails met Mail2Fax verscheen eerst op i-plus.

]]>
mail2faxHier bij I-Plus hanteren we de filosofie van het combineren van traditionele en betrouwbare technologiëen met de nieuwste telecom ontwikkelingen. Een voorbeeld hiervan is het gebruik van traditionele telefonie naast VoIP, om bereikbaarheid in noodsituaties te garanderen. En nu blazen we het klassieke medium van de fax nieuw leven in.

Van email naar fax met Mail2Fax

Hoewel het medium de afgelopen aan terrein heeft moeten inleveren worden faxapparaten vandaag de dag nog actief gebruikt. Fax2Mail is altijd één van onze aanvullende diensten geweest; daarmee kunt u faxen ontvangen zonder over een faxapparaat te beschikken.

We zijn verheugd te kunnen melden dat we vanaf nu tevens Mail2Fax kunnen aanbieden – feitelijk werkt dit precies de andere kant op. Een verzonden email komt bij ontvangstzijde terecht als fax. Op die manier kunt u incidenteel een fax versturen zonder dat u daarvoor een faxapparaat nodig heeft. Mail2Fax is met name interessant voor organisaties en personen in de juridische wereld, waar faxberichten veelal als officiële documenten worden gezien en men niets heeft aan scans.

Er zijn ook een hoop online aanbieders van dit soort applicaties. Een voorbeeld is HelloFax.com, waarmee een x aantal faxen kunnen worden verstuurd, vervolgens een account moet aanmaken waarna u wekelijks spam mail met aanbiedingen voor betaaldiensten ontvangt. Echter, een spamloze inbox is absoluut de minimale investering waard!

Wilt u meer weten over Mail2Fax, Fax2Mail of onze andere diensten? Neem gerust contact met ons op!

Het bericht Fax emails met Mail2Fax verscheen eerst op i-plus.

]]>
http://www.i-plus.nl/fax-emails-met-mail2fax/feed/ 0
De gevaren van VoIP http://www.i-plus.nl/de-gevaren-van-voip/ http://www.i-plus.nl/de-gevaren-van-voip/#comments_reply Tue, 10 May 2016 12:27:08 +0000 https://www.i-plus.nl/?p=1005 Veel mensen lijken te denken dat telefonie via internet een nieuwe ontwikkeling is, terwijl het feitelijk al jaren bestaat in diverse vormen. Sterker nog, de kans bestaat dat je reeds gebruik maakt van VoIP (Voice over Internet Protocol) zonder het te beseffen. VoIP versus PSTN Maar hoe werkt VoIP nu precies? Laten we het vergelijken…

Het bericht De gevaren van VoIP verscheen eerst op i-plus.

]]>
gevaren van voipVeel mensen lijken te denken dat telefonie via internet een nieuwe ontwikkeling is, terwijl het feitelijk al jaren bestaat in diverse vormen. Sterker nog, de kans bestaat dat je reeds gebruik maakt van VoIP (Voice over Internet Protocol) zonder het te beseffen.

VoIP versus PSTN

Maar hoe werkt VoIP nu precies? Laten we het vergelijken met traditionele telefonie. Wanneer je een telefoongesprek voert via het Public Switched Telephone Network (PSTN) maak je gebruik van wat circuitgeschakelde telefonie wordt genoemd. Dit systeem zet een verbinding op tussen twee punten voor de duur van het gesprek. Verliep dit vroeger via koperen kabels die een analoog signaal verplaatsten, inmiddels zijn de verbindingen reeds decennialang digitaal. Data wordt via glasvezel verplaatst, tegenwoordig zijn het geen punt-tot-punt verbindingen meer maar vindt het transport van spraak plaats via internet. Gebaseerd op IP-technologiën wordt spraak in pakketjes opgeknipt aan verzendzijde en middels het VoIP-protocol verstuurd naar ontvangerszijde, waar de pakketjes weer tot een boodschap worden samengevoegd.

De voordelen van VoIP zijn talrijk en onbetwistbaar. Het is flexibel, goedkoper en de capaciteit is vrijwel onbeperkt. Een grondige analyse van de voors en tegens van VoIP vs. traditionele telefonie is online zo gevonden – lees deze vergelijking bijvoorbeeld, of kijk eens naar deze SlideShare presentatie. Steeds meer bedrijven stappen over naar telefonie via IP.

Dit betekent dat we in toenemende mate afhankelijk worden van data-omgevingen, maar ook moeten vertrouwen op de continuïteit in stroomvoorziening. Op zich niet spannend, maar het zorgt wel voor een toenemende kwetsbaarheid, kijk maar naar het Internet of Things. Want wat te doen bij stroomuitval? Laten we de cijfers er eens bij pakken: reguliere telefoondiensten werken in zo goed als 100% van de contactpogingen, wat betekent dat slechts 1 op 1000 telefoontjes niet wordt verbonden. Vergelijk dit met VoIP diensten, waar gemiddeld 31 op 1000 gesprekken faalt.

Dat lijkt zo slecht nog niet. Maar ieder telefoontje kan cruciaal zijn. Er zijn situaties waar een uitval van telefoonlijnen desastreuze gevolgen kan hebben, met name in situaties waar snelle actie en response belangrijk zijn;

  • Noodsituaties; bij mensen thuis (kinderen in nood, huiselijk geweld) en spoedlijnen van politie, brandweer en ambulance die altijd gebeld moeten kunnen worden, maar ook in geval van rampen en calamiteiten moet er gebeld kunnen worden voor acute hulp.
  • Hulpvragen; zoals bijvoorbeeld zorgvragen in de verpleging, assistentie bij pech onderweg en niemand voor hulp kunnen bereiken omdat de telefoon het niet doet.

Al met al ligt het voor de hand dat sommige bedrijven ervoor kiezen een conventionele telefoonlijn aan te houden voor noodgevallen of terugval (fallback). Een traditionele lijn  is in principe niet gebonden aan een elektrisch systeem wat betekent dat het nog steeds dienst doen bij stroomuitval of wanneer de internetverbinding wegvalt. Dat maakt het vooral een goede strategie voor organisaties die ten  allen tijde een buitenlijn dienen te hebben. Wanneer je als eindgebruiker de keuze hebt is het aan te raden er goed over na te denken alvorens je volledig afstapt van traditionele telefonie. En dan hebben we het nog niet eens gehad over problemen met betrekking tot beveiliging.

We willen niet beweren dat VoIP een slechte ontwikkeling is, integendeel: we moedigen het gebruik van dergelijke datasystemen zelfs  aan. Echter adviseren we altijd om over de gevaren van VoIP goed na te denken en voor noodsituaties altijd een traditionele telefoonlijn bereikbaar te hebben.

Het bericht De gevaren van VoIP verscheen eerst op i-plus.

]]>
http://www.i-plus.nl/de-gevaren-van-voip/feed/ 0
Stap over naar VoIP en ontdek nu waarom http://www.i-plus.nl/stap-over-naar-voip/ http://www.i-plus.nl/stap-over-naar-voip/#comments_reply Tue, 03 May 2016 13:53:48 +0000 https://www.i-plus.nl/?p=1001 U volgt reeds een tijdje de ontwikkelingen rondom VoIP, en nu  is het tijd om tot actie over te gaan en te zien of overstappen naar VoIP voor uw organisatie goed zou zijn. Stap over naar VoIP en weet wat zijn de belangrijkste redenen zijn! Flexibiliteit –Voeg extra faciliteiten op uw telefoonnummer toe, zoals een…

Het bericht Stap over naar VoIP en ontdek nu waarom verscheen eerst op i-plus.

]]>
stap over naar voipU volgt reeds een tijdje de ontwikkelingen rondom VoIP, en nu  is het tijd om tot actie over te gaan en te zien of overstappen naar VoIP voor uw organisatie goed zou zijn.

Stap over naar VoIP en weet wat zijn de belangrijkste redenen zijn!

  1. Flexibiliteit –Voeg extra faciliteiten op uw telefoonnummer toe, zoals een beantwoording bij afwezigheid of een bezette lijn, een keuzemenu, doorverbinden naar verschillende afdelingen/personen, beantwoording buiten kantoortijden, etc .
  2. Kosten – U heeft voor telefonie niet langer een aparte telefooncentrale nodig en ook uw ISDN-lijn is niet langer meer nodig. Zo bespaart u op onderhoudskosten van de telefooncentrale, op maandelijkse kosten voor ISDN van €40,- en maakt u voor telefonie volledig gebruik van uw datanetwerk.

Hoe werkt de switch naar VoIP?

Wij nemen uw vaste telefoonnummer over van uw provider (zoals KPN, Tele2 of Ziggo) of leveren u desgewenst een nieuw telefoonnummer. Dit nummer schakelen we direct door naar het SIP-adres van uw router en deze zorgt ervoor dat binnenkomende gesprekken worden doorgeschakeld naar uw toestellen. Mocht u dat willen dan kunnen wij vooraf ingestelde fysieke IP-toestellen meeleveren die u op de router, of het netwerk gekoppeld aan de router, kunt aansluiten; het bekende plug-en-play principe.

Ook wanneer u speciale telefoonnummers in gebruik hebt, zoals landelijke nummerreeksen, nummers die de beller geld kosten (090x), of gratis servicenummers (0800), kunnen door ons worden doorgeschakeld naar het SIP-adres.

Wanneer deze voordelen van VoIP u aanspreken en u er vertrouwen in hebt dat VoIP een goede volgende stap is? Wij staan dan voor u klaar om  deze overstap tot een succes te maken, neem contact met ons op of bel ons op +31 20 208 1200!

Het bericht Stap over naar VoIP en ontdek nu waarom verscheen eerst op i-plus.

]]>
http://www.i-plus.nl/stap-over-naar-voip/feed/ 0
Wat is Net Neutraliteit? http://www.i-plus.nl/wat-is-net-neutraliteit/ http://www.i-plus.nl/wat-is-net-neutraliteit/#comments_reply Thu, 09 Apr 2015 12:22:47 +0000 https://www.i-plus.nl/?p=810 Één van de meest populaire onderwerpen in de wereld van telecom van 2014 en het internet wellicht is net neutraliteit, of het debat over “open internet”. Wat is net neutraliteit eigenlijk? En waarom is het zo een topic? In dit artikel geven we u een kijkje op de gaande discussie. Wat is net neutraliteit? In…

Het bericht Wat is Net Neutraliteit? verscheen eerst op i-plus.

]]>
Één van de meest populaire onderwerpen in de wereld van telecom van 2014 en het internet wellicht is net neutraliteit, of het debat over “open internet”. Wat is net neutraliteit eigenlijk? En waarom is het zo een topic? In dit artikel geven we u een kijkje op de gaande discussie.

Wat is net neutraliteit?

In het kort is net neutraliteit het idee dat alle data op het internet, gelijkwaardig moet worden gezien. Hierdoor mogen internet service providers (ISPs) niet discrimineren op het gebied welke data er wordt verstuurd. ISP’s moeten ervoor zorgen dat de toegang naar alle inhoud en programma’s gelijk is, onafhankelijk van de bron, zonder favorieten voor te trekken of bepaalde websites of particuliere online diensten te blokken. Simpel gezegd, het bedrijf wat u verbindt met het internet, mag niet bepalen wat u doet op het net.

Open internet

In lijn met het idee van de “oprichters” van het internet, Vint Cerf en Tim-Berners Lee, is het internet een open platform, wat door iedereen gecreëerd, bewerkt en gedeeld kan worden. Consumenten kunnen hierdoor hun eigen keuzes maken over wat voor soort applicaties en diensten zij willen gebruiken en zijn vrij om te beslissen welke wettelijke inhoud zij willen inzien, opstellen of delen met andere mensen. Deze openheid veroorzaakt concurrentie en creëert innovatie en mogelijkheden om te investeren.[1]

Feitelijk gaat de discussie net neutraliteit niet over hoe ISP’s het internetverkeer behandelen, maar meer over het onderhouden van het “Open Internet”. Volgens de voorstanders van net neutraliteit gaat er om, het internet vrij te houden van een vertekend beeld of economische gedreven motieven.

Internet Service Providers

ISP’s klagen echter dat hun pijpleidingen vol raken van verkeer wat afkomstig is van providers met bijvoorbeeld streaming diensten zoals YouTube, Netflix of andere data services met een veel verkeer. Hun standpunt is simpelweg dat zij de huidige infrastructuur voor data en netwerken, zoals ze nu zijn niet kunnen behouden door het toenemende vraag en gebruik.

Het is natuurlijk waar dat grote content providers zoals Netflix veel verkeer laten lopen over de infrastructuur van ISP’s. Dit komt omdat het streamen van een video nou eenmaal veel meer bandbreedte nodig heeft dan een simpele email sturen of een webpagina bekijken. ISP’s stellen daarom voor om deze vormen van veel verkeer over zogeheten “fast-lanes”, of “paid priotarization”[2]

te laten lopen. Dit houdt in dat deze aanbieders van grote hoeveelheid content op het internet moeten betalen alleen al voor het bereiken van hun doelgroep. Je kunt wel merken waar dit heen gaat??

Als ISP’s toeslag gaan berekenen aan zulke grote aanbieders van content op het internet, zullen deze kosten uiteindelijk doorgeschoven worden naar de consumenten door hogere prijzen voor abonnementen. Hoewel grote spelers zoals YouTube te groot zijn om te verdwijnen en zouden kunnen betalen voor een sneller datanetwerk, kan dit wel ten koste gaan van de kleinere spelers en ontwikkelaars krijgen dan geen kans meer.

Het ziet er naar uit dat er steeds meer en strengere regels nodig zijn om een gratis en open internet te behouden.

[1] http://www.fcc.gov/openinternet

[2] http://www.wtop.com/256/3638208/Net-neutrality-What-is-it-How-does-it-affect-me

Het bericht Wat is Net Neutraliteit? verscheen eerst op i-plus.

]]>
http://www.i-plus.nl/wat-is-net-neutraliteit/feed/ 0
Klantenservice belangrijker dan ooit? http://www.i-plus.nl/klantenservice-belangrijker-dan-ooit/ http://www.i-plus.nl/klantenservice-belangrijker-dan-ooit/#comments_reply Tue, 20 Jan 2015 08:00:07 +0000 https://www.i-plus.nl/?p=730 De sleur waar de huidige economie zich in bevindt is nog niet zo slecht als u zou denken. Het feit is zelfs dat een crisis vaak het ideale moment is om alles op orde te krijgen. Voor u kan dit een goede mogelijkheid zijn om een blik te werpen op de prestaties van uw bedrijf.…

Het bericht Klantenservice belangrijker dan ooit? verscheen eerst op i-plus.

]]>
De sleur waar de huidige economie zich in bevindt is nog niet zo slecht als u zou denken. Het feit is zelfs dat een crisis vaak het ideale moment is om alles op orde te krijgen. Voor u kan dit een goede mogelijkheid zijn om een blik te werpen op de prestaties van uw bedrijf. In dit artikel leest u meer over een van de belangrijkste prestatie indicatoren: klantenservice.

Een goede klantenservice, wat vinden consumenten eigenlijk?

Een recent onderzoek uitgevoerd door de American Express Global Customer Service Barometer, geeft aan dat voor 61% van de consumenten geldt dat een goede klantenservice belangrijker is dan ooit tevoren vanwege de langzame economie. Ondervraagde consumenten gaven zelfs aan meer te willen betalen voor een goede klantenservice – 9 % meer gemiddeld gezien.

Juist in een markt waar veel concurrentie heerst, is het niet altijd alleen de prijs van het product of service wat doet uitblinken. In een markt waar concurrenten ervoor zorgen dat prijzen steeds meer gaan concurreren met elkaar, hebben consumenten juist steeds minder tijd, interesse en aandacht om al deze aanbiedingen te vergelijken.

Wat is uw unique selling point?

Dit is waar u instapt met uw uitmuntende klantenservice als onderscheidende factor – “unique selling point”. Een goede klantenservice betekent minder tijd, moeite, geld en stress voor de klant. Onze mening is dat een goede klantenservice neerkomt op een aantal punten: consistentie, betrouwbaarheid, toegankelijkheid, communicatief en open staan om mee te leven in de situatie.

Klantenservice is belangrijk voor uw bedrijf omdat dit vaak het enige contact wat een klant heeft. En het is natuurlijk niet nodig om te vertellen hoe belangrijk klanten zijn, sommige spenderen honderden of zelfs duizenden euro’s per jaar bij een bedrijf. Het gevolg hiervan is dat als zij een vraag of probleem hebben, zij terecht willen kunnen bij een goede klantenservice, die dit het probleem ook oplost.

Gratis servicenummer gebruiken om de klantenservice te optimaliseren.

Het aanbieden van een gratis servicenummer aan uw (potentiële) klanten kan net dat stukje extra zijn wat uw concurrenten nog niet hebben. Of als uw concurrenten wel al een gratis servicenummer hebben, is het al helemaal noodzaak dit ook aan te bieden. Het feit dat een klant uw bedrijf gratis kan bellen in het geval er iets onduidelijk is, geeft vertrouwen. Hierdoor zal een consument eerder besluiten de aankoop te voltooien. Lees ook ons vorige artikel hierover.

Zoals we hebben beschreven is een goede klantenservice erg belangrijk. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken voor uw bedrijf!

Bron : http://about.americanexpress.com/news/docs/2012x/axp_2012gcsb_us.pdf

Neem Contact Op!

Het bericht Klantenservice belangrijker dan ooit? verscheen eerst op i-plus.

]]>
http://www.i-plus.nl/klantenservice-belangrijker-dan-ooit/feed/ 0
Telecom Trends van 2015 http://www.i-plus.nl/telecom-trends-van-2015/ Mon, 19 Jan 2015 10:31:23 +0000 https://www.i-plus.nl/?p=743 Met de feestdagen weer achter ons zijn we klaar voor een nieuwe frisse start van 2015. In dit blog artikel zullen we dan ook kijken naar de telecom trends van 2015. Nieuwe gadgets en technologieën Volgens de gonzende berichten in de media en op het internet, staat ons een hoop te wachten dit jaar. Los…

Het bericht Telecom Trends van 2015 verscheen eerst op i-plus.

]]>
Met de feestdagen weer achter ons zijn we klaar voor een nieuwe frisse start van 2015. In dit blog artikel zullen we dan ook kijken naar de telecom trends van 2015.

Nieuwe gadgets en technologieën

Volgens de gonzende berichten in de media en op het internet, staat ons een hoop te wachten dit jaar. Los van al de nieuwe gadgets welke op 5 en 6 januari tentoongesteld zijn op de Consumer Electronics Show (CES 2015), dit jaar bevat een breed scala van verbeterde en nieuwe technologieën. Groter denken en snellere breedband capaciteiten om al uw favoriete diensten te streamen, contactloos te kunnen betalen in winkels en natuurlijk de introductie van het “internet der dingen” of machine tot machine (M2M) communicatie. In onderstaande afbeelding van Deloitte een overzicht van de voorspelling van de mogelijke trends:

infographic-2015

Uitdaging voor Telco’s

Dit jaar zal een uitdaging zijn voor de telecom bedrijven die zich nog steeds bezig houden met “traditionele” telecom acitiviteiten. In voorgaande jaren liep de druk op in dit segment door de prijzen competitie tussen providers. Met als gevolg dat consumenten de hoge prijzen niet langer accepteren en dat de prijzen dalen voor basisdiensten zoals een vaste lijn service en mobiele diensten. De nieuwe trends en technologieën kunnen momentum creëren voor deze bedrijven, doordat een samenvloeiing tussen telecom en IT applicaties steeds noodzakelijker blijkt te zijn.

Op de B2B markt is de verwachting dat bedrijven de conventionele vaste lijnen zullen mijden om zo kosten te besparen. De behoefte om 24/7 bereikbaar te zijn, een uitstekende klantenservice te leveren en de om het tempo bij te kunnen houden, zijn zakelijke consumenten genoodzaakt om nieuwe applicaties zoals SIP trunks, VoIP en Hosted PBX te gaan gebruiken. Dit zal bedrijven een concurrentie voordeel opleveren doordat zij altijd met hun klanten in contact kunnen blijven. Zelfs als het geen fulltime business is, kan er een bericht worden ingesteld die de klanten begroet, informeert naar de mogelijkheden en de mogelijkheid biedt om een bericht achter te laten.

Combineer het “klassieke” netwerk met de IT van morgen

Hoewel de ontwikkeling van betere breedband verbindingen en IT diensten een nieuw hoofdstuk is in het digitale tijdperk, vergeet niet het goede, vertrouwde en klassieke telefoonnetwerk nog niet meteen. Het PSTN netwerk is nog steeds de meest betrouwbare en stabiele oplossing, wat ervoor zorgt dat klanten gegarandeerd tevreden zijn over de kwaliteit van de service. Bovendien zijn de kosten lang niet altijd zo hoog als men zou denken.

Bij I-Plus geloven wij dat naast het aanpassen aan de toekomst, er ook altijd gekeken moet worden naar de pluspunten van bewezen technieken. Daarom combineren wij onze hoge kwaliteit PSTN netwerk met de nieuwe IT applicaties van de toekomst, zoals uw eigen online dashboard. Hou een oogje in het zeil voor onze nieuwe diensten dit jaar!

Laat hieronder een bericht achter of mail ons op info@i-plus.nl

Het bericht Telecom Trends van 2015 verscheen eerst op i-plus.

]]>
Deel 11 – IVR Manager – Gespreksopnames http://www.i-plus.nl/deel-11-ivr-manager-gespreksopnames/ Thu, 15 Jan 2015 08:00:49 +0000 https://www.i-plus.nl/?p=703 Gespreksopnames kunnen voor meerdere doeleinden worden gebruikt. Denk hierbij aan de kwaliteitsverbetering van de telefonische dienstverlening door de werknemers in een callcenter of bij telefonische verkoop. Ook kan het opnemen van telefoongesprekken handig zijn om te gebruiken voor trainingsdoeleinden. Zo kunt u nieuwe werknemers laten horen hoe een telefoon gesprek kan verlopen en hoe zij…

Het bericht Deel 11 – IVR Manager – Gespreksopnames verscheen eerst op i-plus.

]]>
Gespreksopnames kunnen voor meerdere doeleinden worden gebruikt. Denk hierbij aan de kwaliteitsverbetering van de telefonische dienstverlening door de werknemers in een callcenter of bij telefonische verkoop. Ook kan het opnemen van telefoongesprekken handig zijn om te gebruiken voor trainingsdoeleinden. Zo kunt u nieuwe werknemers laten horen hoe een telefoon gesprek kan verlopen en hoe zij daar op moeten reageren.

Ook kunt u het gespreksopnames gebruiken om werknemers te controleren. Dit is alleen toegestaan als een werknemer of een groep werknemers ervan worden verdacht fraude te plegen. Ook is het dan alleen toegestaan voor een korte periode op uitsluitend zakelijke telefoon gesprekken.

Wettelijk verplicht om te vermelden

Het opnemen van telefoongesprekken brengt wel enige wettelijke verplichtingen met zich mee. Het opnemen van telefoongesprekken is wettelijk toegestaan, maar het ligt eraan met welk doeleinde. Als een gesprek wordt opgenomen voor trainingsdoeleinde voor toekomstige werknemers, mag de betreffende werknemer van het telefoongesprek niet hierop beoordeeld worden. Lees in dit artikel van Jeff Scipio meer hierover.

Het is hoe dan ook verplicht te vermelden aan zowel de werknemer als de klant dat het gesprek wordt opgenomen. De werknemer kan dit horen aan bijvoorbeeld een piep aan het begin van het gesprek en de klant kan worden geïnformeerd door een meldtekst voorafgaand aan het gesprek. Sommige banken zetten het in hun ‘Privacy Statement’ en laten het dus niet voorafgaand aan het gesprek horen.

Wat hier boven benoemd is qua wetgeving kan wijzigen en het is raadzaam het in uw specifieke geval te controleren bij een advocaat. Wij zijn niet aansprakelijk voor het controleren van uw wettelijke verplichtingen bij het gebruik van gespreksopnames.

Wat is er mogelijk in dashboard van onze IVR Manager?

U kunt bij ons van te voren aangeven dat u gesprekken wilt opnemen. Wij zorgen ervoor dat gesprekken vanaf dat moment kunnen worden opgenomen. Om deze functie aan en uit te zetten, gaat u naar in de IVR Manager naar extensions en vinkt u daar het hokje “call recording” aan of uit. U kunt dus per extensie bepalen of gesprekken worden opgenomen of niet. Ook kunt u dit doen voor een bepaalde periode.

IVR Manager

Om uw gespreksopnames te beluisteren gaat u naar reports en vervolgens naar call recordings. Hierin zult u in een scherm terecht komen waar u de opgenomen gesprekken kunt beluisteren en exporteren.

Recordings blijven 1 maand beschikbaar, dus het is belangrijk om te exporteren mocht u de opnames langer dan een maand willen bewaren. Nadat u de opnames heeft geëxporteerd, staan de bestanden gewoon op uw computer en kunt u ze zo lang bewaren als u zelf wilt. Denk hierbij wel aan de wetgeving!

Wilt u gesprekken opnemen?

Neem direct contact met ons op voor meer informatie.

Neem Contact Op!

Het bericht Deel 11 – IVR Manager – Gespreksopnames verscheen eerst op i-plus.

]]>
Gratis servicenummer om uw omzet te verhogen http://www.i-plus.nl/gratis-servicenummer-om-uw-omzet-te-verhogen/ Tue, 13 Jan 2015 08:00:37 +0000 https://www.i-plus.nl/?p=727 Een manier om dit te bereiken is door de zogeheten powershopper op uw website te laten landen. Maar uw website trekt deze groep nog niet aan? Wat is een powershopper eigenlijk? Een powershopper valt binnen de elite groep binnen het klantenbestand van internationale webshops. Zij worden geïdentificeerd op basis van hun jaarlijkse ordervolume. Uit een…

Het bericht Gratis servicenummer om uw omzet te verhogen verscheen eerst op i-plus.

]]>
Een manier om dit te bereiken is door de zogeheten powershopper op uw website te laten landen. Maar uw website trekt deze groep nog niet aan? Wat is een powershopper eigenlijk? Een powershopper valt binnen de elite groep binnen het klantenbestand van internationale webshops. Zij worden geïdentificeerd op basis van hun jaarlijkse ordervolume. Uit een gepubliceerd rapport van FiftyOne blijkt dat powershoppers een groter ordervolume hebben, zij kopen vaker en zij zijn verantwoordelijk voor 40% van de gezamenlijke grensoverschrijdende online aankopen wereldwijd.

Een gratis internationaal servicenummer kan helpen

Uit onderzoek blijkt dat meer dan 1/3de van de wereldwijde powershoppers uit Noord Amerika komen en meer dan een kwart uit Europa. Gevolgd door Australië en Nieuw-Zeeland. Azië heeft wel een hogere regionale concentratie van powershoppers in Hong Kong, Singapur en Japan, waar het aantal powershopper qua concentratie 2x zo hoog is als in de rest van de wereld. Toch bellen deze klanten niet naar een normaal geografisch nummer – dit ligt aan eraan dat men hoge kosten associeert met een buitenlands geografisch nummer. Veel van onze klanten spreken van een omzetstijging op grond van het aanschaffen van een 00800 servicenummer.

Maar wordt er gegarandeerd dat klanten überhaupt zullen bellen?

Volgens onderzoeken zoals van Zendesk behoren telefonische klantenservice tot de voorkeur als communicatiekanaal van potentiële klanten. Van 7000 consumenten uit 7 verschillende landen geeft 54% van de ondervraagden aan dat zij het liefst naar de telefoon grijpen en direct contact zoeken met het bedrijf. Hierna komt e-mail contact als voorkeur met 48% van de ondervraagden en als laatste online portals die maar 27% scoorde. 55-71% van de ondervraagden die digitale ondersteuning zochten en niet binnen 1 dag antwoord kregen, gaven aan alsnog te bellen. Waarom zou u het uw klanten niet nog makkelijker maken en hun een gratis servicenummer aanbieden?

Zorg ervoor dat u geen geld misloopt en weeg de voordelen van een gratis servicenummer af!

Neem Contact Op!

Het bericht Gratis servicenummer om uw omzet te verhogen verscheen eerst op i-plus.

]]>
Deel 10 – Queue monitor http://www.i-plus.nl/deel-10-queue-monitor/ Thu, 08 Jan 2015 08:00:16 +0000 https://www.i-plus.nl/?p=692 Hebt u meerdere eindbestemmingen en maakt u gebruik van een wachtrij voor uw bellers? Met de queue monitor krijgt u een actueel overzicht van het aantal bellers wat momenteel verbonden is en een overzicht van de actuele wachttijden. Door het gebruiken van deze tool krijgt u inzicht of u voldoende lijnen heeft en of de…

Het bericht Deel 10 – Queue monitor verscheen eerst op i-plus.

]]>
Hebt u meerdere eindbestemmingen en maakt u gebruik van een wachtrij voor uw bellers? Met de queue monitor krijgt u een actueel overzicht van het aantal bellers wat momenteel verbonden is en een overzicht van de actuele wachttijden.

Door het gebruiken van deze tool krijgt u inzicht of u voldoende lijnen heeft en of de wachttijden niet te lang zijn. Deze informatie kunt u gebruiken om de ervaring voor de klant te optimaliseren. Als een klant u voor het eerst probeert te bereiken, maar in een lange wachtrij komt te staan is de kans groot dat de klant dit ervaart als een slechte klantenservice. Dit kan zijn of haar keuze om klant bij u te worden of te blijven beïnvloeden.

U kunt de queue monitor ook online via www.ivrmanager.nl bekijken, maar dan is de tool minder uitgebreid. Wij werken in dit artikel dan ook door in te loggen in de IVR Manager die op de pc is geïnstalleerd. Klik hier om te lezen hoe u dit programma kunt installeren.

Hebt u het programma al? Log dan in met onderstaande gegevens voor de demo versie. Hebt u al eigen inloggegevens, dan kunt u deze natuurlijk gebruiken voor uw eigen real time overzicht.

Username: demo NL
Password: demo

Eenmaal ingelogd in de IVR manager, klikt u links op “Queue monitor”. Om uw eindbestemmingen zichtbaar te maken, selecteert u het vakje “Show all skills”.

queuemonitor1

De tekst van de zogeheten Skill “Maandag 09.00 – 12.00 uur” moet u zien als groep, waar dus meerdere eindbestemmingen achter kunnen staan. Zo kan dit dus ook bijvoorbeeld de afdeling Sales zijn, waar 5 eindbestemming achter staan. Op het moment dat u uw eigen omgeving gaat inrichten, zullen wij u hierin persoonlijk adviseren en ervoor zorgen dat het systeem volledig op uw wensen is afgesteld.

U ziet nu in het overzicht dat op maandag tussen 09.00 en 12.00 uur er 2 slots (eindbestemmingen) beschikbaar zijn. Van deze 2 eindbestemmingen zijn er 2 beschikbaar, dus zij zijn beide niet in gesprek.

Hieronder ziet u een beschrijving van de betekenis van de verschillende kolommen:

Current skill Deze gegevens hebben betrekking per belgroep
Name Groep eindbestemmingen (afdeling en/of tijdsschema)
Slots Aantal eindbestemmingen van die groep
Avail. Aantal eindbestemmingen op dat moment beschikbaar (niet in gesprek)
paused Aantal gepauzeerde eindbestemmingen (niet in gesprek en niet beschikbaar)
used Totaal aantal gesprekken dat deze groep in totaal actueel ontvangt
queued Aantal gesprekken in de wachtrij
q load % Geeft aan hoe zwaar de wachtrij is belast. Als dit percentage altijd hoog is, is het raadzaam om meer eindbestemmingen toe te voegen, zodat uw klanten sneller te woord worden gestaan.
All skills Deze gegevens hebben betrekking op alle eindbestemmingen, onafhankelijk in welke belgroep zij zitten
used Alle gesprekken die momenteel gevoerd worden
Used % Percentage van alle eindbestemmingen die nu in gesprek zijn
wrapup n.v.t.
excluded Aantal eindbestemmingen die door het systeem zijn geblokkeerd omdat zij niet bereikbaar waren

In de laatste kolom “overview” geeft “max time” een overzicht van de langst wachtende in de wachtrij. De balk ernaast geeft een grafisch overzicht van hoeveel eindbestemmingen er vrij zijn (wit) en hoeveel er bezet zijn (groen). Oranje geeft aan hoeveel bellers er in de wachtrij staan.

Gedetailleerde queue monitor per belgroep

Om per belgroep gedetailleerde informatie te kunnen zien, klikken we dubbel op de betreffende belgroep. In dit voorbeeld klikken we op de bovenste belgroep, namelijk “Maandag 9.00 – 12.00 uur”.

Onderstaand overzicht komt dan tevoorschijn.

queuemonitor2

In dit overzicht is elke eindbestemmingsnummer apart te zien. U ziet de status en om welk nummer het gaat. Call limit geeft aan hoeveel gesprekken er totaal in de wachtrij kunnen staan voor deze betreffende eindbestemming. Idle geeft aan hoeveel wachtrij plekken er nog zijn. De overige kolommen hebben betrekking op de belgroepen en hoe zij doorverbinden naar de eindbestemmingen. Wilt u hier uitgebreide informatie over ontvangen? Neem dan contact met ons op en wij staan u graag te woord.

Klantenservice en inzet personeel optimaliseren

U ziet dat dit een uitgebreide tool is die u veel informatie verschaft over het verloop van uw gesprekken. Dit monitoren draagt bij aan het optimaliseren van uw klantenservice en waardoor u uw service keer op keer kunt blijven verbeteren.

Ook krijgt u goed inzicht of u genoeg telefonisten in dienst hebt of misschien juist wel teveel. Dit geeft u de mogelijkheid om uw personeel daar in te zetten waar nodig.

In onze volgende blogpost van deze serie gaan wij het uitgebreid hebben over hoe u call recording, of terwijl het opnemen van gesprekken kunt gebruiken.

Het bericht Deel 10 – Queue monitor verscheen eerst op i-plus.

]]>